Använd en effektiv hundsele under promenaden

Den som vill att sin hund ska dra något framför sig är behjälplig av en hundsele.

Dragsele hund

Dragsele hund kommer i olika designer. Det är en utrustning för hundar som liknar den sele hästar brukar ha. Det finns diverse dragselar för olika utförande som hunden ska genomföra, som exempelvis att dra en släde efter sig eller när den ska vara till hjälp till en funktionshindrad person.

Slädhundstävlingar

En slädhundstävling är en hundsport som är bland det mest populära i den arktiska regionen av exempelvis USA samt Kanada. Under en slädhundstävling är hundar fastkopplade med hjälp av dragsele hund i linor framför en släde. Den som är förare hjälper till genom att sparka och löpa med släden efter hundarna som drar. De som har nått till målet inom den kortaste tiden står som segrare.

En dragsele hund kopplas vanligtvis till ett hundhalsband. Själva hundhalsbanden sträcker sig kring hundens hals, medan dragselen sträcker sig omkring dens torso. En dragsele hund är byggd på ett sätt som gör den effektiv utan att skada hunden när den drar.

Hundkoppel

Förutom en dragsele hund användas också ofta ett hundkoppel när man ska gå med sin hund. Det är en av de mest använda hundprodukterna ute på marknaden idag. De kommer i skilda storlekar, designer, material samt färger, beroende på det ändamål man behöver dem för.

T.ex. finns ett så kallat utställningskoppel som är tunnare än de vanliga kopplen som är tillgängliga, de nyttjas under en hundutställning och lanseras i diverse material som nylon.

Ett av de andra hund koppel som ofta används är till exempel en indragbar hund koppel. Denna typ av hundkoppel nyttjas när man vill raskt få sin hund intill sig, om man skulle helt plötsligt träffa på en annan hundägare tillsammans med sin hund när man är ute och promenerar. Man kan vid detta tillfälle enkelt rulla in hunden och greppa den nära sig.

Det finns flera olika hundprodukter som en hund behöver såsom ett hundhalsband, hundsele, hundbur, hundleksaker samt en munkorg till hund. Man kan finna de flesta i sin närmaste hundaffär. Men en hundshop på weben har ännu fler alternativ att tillhandahålla en hundägare. Man kan välja bland ett rejält utbud av till exempel hundselar som kommer från hela världen.

För att hitta en hundshop som erbjuder olika hundtillbehör på nätet som man söker, kan man bland annat kolla via en sökmotor som t.ex. Google och få diverse ex på hundbolag. Det finns åtskilliga sajter tillgängliga, så man behöver inte oroa sig om man inte har funnit just det hundkoppel eller dragsele hund som man vill verkligen lägga pengar på.

För de hundägare som letar efter unika hundprylar för sina hundar finns dessutom de hundsajter online som erbjuder en att få en specialdesignad produkt. Man kan personligen t.ex. designa sitt hundhalsband, utse det material som ska användas, färgen samt hur informationen för identifieringen ska stå. En identifiering på halsbandet är ett måste med tanke på att hunden möjligtvis kan gå vilse. Med hjälp av informationen på halsbandet som brukar vara t.ex. hundens namn samt adress, kan en person som finner hunden enkelt kontakta ägaren.

Ska du tävla med din hund i till exempel en draghundssport, bör du redan leta efter en utomordentlig dragsele hund.