Hundburar i automobiler är alltid det bästa valet för en hund innehavare

Om du vill komma undan onödiga incidenter som kan komma din väg medan av en bilresa tillsammans med din hund, så är hund burar det bästa alternativet.

Det finns ett antal hundprodukter som kan vara bra att köpa om du har en hund och en av dem är just en hundbur.


Bilburar fraktfritt

Många tänker säkert att det är onödigt att anskaffa en transport bur för sin hund, att det kan väl istället vara fri och sitta t.ex. i baksätet.
Detta är ett fel som många hundägare gör, att låta hunden vara fri i bilen är en dålig lösning som kan leda till något man totalt enkelt inte komma att vara beredd för.

Hund burar är den bästa lösningen för resor i bilen och orsaken är givetvis själva säkerheten för dig samt din hund. För om det skulle bli av en krasch att du kanske krockar när ni är ute samt reser i eder bil med er hund.

Så kommer hunden att absolut befinna sig i ett chocktillstånd samt eventuellt vara defekt. Det som kan hända är att den skadade och/eller chockade hunden kan bliva enormt argsint, det spelar ingen roll om hunden var snäll och behändig före olyckan.

Det kan även hända att ägare är skadad samt medvetslös och räddningspersonalen försöker assistera personen men har problem att göra sitt arbete snabbt tack vare en aggressiv hund som står i vägen.

Det kan även hända att hunden kastas ut vid krocken och medans man är avsvimmad, lämnar den platsen och virrar dän utan att få veterinärvård som den absolut behöver.

Det finns flera scenarier som kanske samt just därför bör man vara beredd samt ha en sorts transportbur för som hund.

Vad man ska tänka på vid valet av hundburarDet finns flera hund artiklar man kan välja mellan, men det man bör kolla när man söker en effektiv bilbur, är att hundburen har en stabil byggnad som klarar av belastningar som en olycka kan orsaka.

När du söker en transportbur för din hund kan du även kolla om produkten har blivit krocktestad, det brukar även stå om vilka belastningar som just dem hundburar klarar av.

En tillägg faktor som kan vara till stor hjälp vid en olycka är om den hundbur som säljes har en evakueringslucka i fronten. Detta betyder att vid en haveri om du har blivit t.ex. påkörd bakifrån samt har besvärligt att öppna bakluckan, så kan du lätt fälla ner baksätet samt ta ut din hund igenom evakueringsluckan.

Ni som skall anskaffa hundburar kan lätt hitta att dem passar till de flesta kombimodeller, annars är det bara att få en skräddarsydd hundbur.

Det finns valet av enkelburar och dubbelburar. En enkelbur tar ungefär upp hälften av din bils baggageutrymme, medan en dubbelbur tar upp hela. En dubbelbur har oftast en lösbartag mellanvägg, som kan vara enorm fördel om du har en storväxt hundras.

Under de senaste åren har det designats nya stabila, reglerbara hundburar, dessa kan lätt regleras i både längden och bredden och det brukar inte spela någon betydelse vilken bilmodell du äger.

Det finns olika sajter online tillgängliga som säljer hundburar, t.ex. finns följande, där kan du hitta de senaste bland hundburar ute på marknaden transport fritt.