Använd magnesiumstearat i din tablettillverkning

Tabletterna blir klara direkt. Det måste ju finnas släppmedel i tabletter. Om de inte har detta medel så kommer de att fastna på stansen som formar tabletten.

Ett mycket bra släppmedel är magnesiumstearat och det används flitigt vid produktion av tabletter. Med detta ämne så kan man se till att tabletterna som formas inte hänger kvar på stansen som har pressats. Formen håller sig och de är redo att paketeras.

Hur används magnesiumstearat inom medicinindustrin?

Det är inte så konstigt att magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter för det är precis så detta medel fungerar. Det är som en tvål med magnesium och stearat.

Magnesiumstearat ger den blanka ytan. Oftast doserar du 0,5 till 1%. Blanda i det sist av allt. Om tabletten blandas för länge kan den förstöras.

Magnesium stearat kan inte lösas av vatten. Det levereras som ett pulver. Ämnet används också vid medicintillverkning.

Produktionen måste vara enkel och snabb

Idag är snabbheten viktig. Modern teknik har snabbat på tillverkningen. Med en automatiserad process kan tabletterna dessutom köras direkt till paketering.

Inga människor behövs längre för tillverkningen och det minskar risken för bakterier. Fel kommer alltid att inträffa men då kan man rätta till det och fortsätta produktionen.

En produktionsvolym på några tusen är inte ovanlig. Då används ett stanshuvud. Större maskiner kan ha andra kvantiteter. Då går det mycket fort.

En duktig operatör kan snabbt finna anledningen till att pressningen måste avbrytas men den kommer inte att vara tabletter som fastnar i stans. filmdragerade tabletter
I varje fall inte då man använder sig av magnesiumstearat som släppmedel.

Tillverkningen har inte råd att stanna upp. Om en stans blir klibbig så betyder det ofta tvärstopp, jam i maskinen som måste köras baklänges och det kan sitta hårt innan det lossnar. Det kan skada maskinen.

filmdragerade

Se därför till att klibbmedlet är 20 % och att släppmedlet är 1 %.

Hos allt-fraktfritt.se kan du köpa både släppmedel och klibbmedel.

Produktionen måste vara noga planerad.

För att tillverkning av tabletter ska bli smidig och snabb så måste man ha god planering. Du får inte glömma bort att planera för släppmedel i tabletterNA.

Den som är väl förberedd kan spara mycket pengar. Att kontrollera släppmedlet är en sådan detalj. Slutkunden blir nöjd med en produkt som fungerar som den ska och som behåller rätt form.

Men det är inte bara släppmedlet som spelar roll alla moment måste utföras noggrant.