Bjud dina vänner på sockerdricka

Det är vanligt med barn på familjedagar. Vid sådana tillfällen är det bäst att servera läsk. Med sockerdricka kan det aldrig gå fel. Sockerdrickan kan du hälla i bålet eller direkt i barnens glas.

Sockerdricka blir aldrig fel när det är kalas hemma

smakarom

Sockerdricka är en mycket populär läsk. Det här är en klassisk svensk dryck. LäskEN smakar inte riktigt på samma sätt idag som den gjorde än gång i tiden.

Vuxna som barn gillar den. Det är en lättsam dryck. Vissa flaskvarianter kan vara söta. Då kan du istället välja att göra egen läsk och skapa sockerdrickan med mindre socker.

Du kan göra egen läsk med Aromhusets läskkoncentrat som innehåller mycket mindre socker än vanlig läsk. Aromhuset säljer också en serie produkter som är helt fri från socker. Båda finns på ALLT-FRAKTFRITT.

Köp koncentrat istället för läsk

Det har aldrig varit enklare att göra egen sockerdricka. Allt du behöver är rätt essens och sedan så skapar du ditt eget bubbelvatten. Det här är bra om du vill styra över hur sött det blir. Det kan vara bra om du ska använda den i bålet.

Smaken i sockerdrickan kommer från päron och citron. Länge var det Saturnus som var nummer 1 inom sockerdricka. Du kanske inte känner till att Aromhuset har tagit över den klassiska smaken?

Läsken får inte ta över när du gör bål. En lösning kan vara att använda mindre koncentrat. Sen kan du blanda på. Om du har tillsatt alkohol så ska du inte låta barnen smaka.

Hur mycket mineralvatten med smak dricker du?

Det finns ju de som varnar för sockerkonsumtionen och då tycks sockerdrickan vara en dryck som vi ska hålla oss borta från. Det kan vara annorlunda.

Kom ihåg att Aromhusets smaker innehåller 80 % mindre socker, det kan vara värt att prova.

Aromhuset motto är “som det skall smaka” och de är idag bäst på läskkoncentrat.

Smaksatt mineralvatten är inte farligt. Sockerdricka Socker är inte farligt per automatik. Det som spelar roll är mängden socker och hur ofta. Den som inte äter socker känner smaker bättre.

Tänk på detta när du serverar

Mycket handlar om hur du väljer att servera läskEN. Det är klart att den läsk man gör hemma inte ser ut på samma sätt som den i butik. Men det kan vara inbjudande ändå. Servera i fristående glas.

Om du vill kan du servera från en kana, men det ser kanske inte så bra ut? Experimentera lite med hur du kommer att servera sockerdrickan. Piffa till det.

Det här är en klassisk smak som går väl ihop med citron. Det finns en mängd andra kombinationer du kan prova också. Det uppfattas som friskt.