Desinficera med ytdesinfektion som fungerar på olika ytor

Det är inte konstigt att många känner sig villrådiga då vi drabbas av en pandemi. Ingen har ju råkat ut för denna sjukdom tidigare. Vi i Sverige har valt en helt unik metod att bekämpa coronaviruset på. Du måste ändå desinficera dig och de ytor som du använder varje dag.

Du måste desinficera

Du kanske tror att handspriten är den bästa metoden att desinficera på? Kanske tror du att det är bra men så är det inte. Handsprit biter inte på alla virustyper.

Då kanske det är bättre att använda en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Du kommer inte undan handtvätten. Om du tvättar händerna noga i 20 sekunder så gör du en god insats för att stoppa spridningen av viruset.

Med antibakteriell handtvål får du ett mycket gott virusskydd. Händerna ska tvättas så ofta det går. Tvätta händerna om du har varit utomhus. Du ska även tvätta om du inte har några symtom på sjukdom. Ha för vana att alltid använda tvål när du tvättar händerna hemma. Det ger en god desinfektion för dina händer.

Oftast glömmer man ytdesinfektion men det får man inte göra

I ditt hem finns det alltid bakterier. Dörrhandtag har oftast mycket bakterier på sig. Smittan kan även komma in via produkter från affären.

Du måste vara extra uppmärksam på det nu när vi har pandemiproblem. Du kan behandla matvaror, frukt, grönsaker och annat som du köper hem med bakteriedödande kolloidalt silver som är lätt att spraya på och låta torka och äta efteråt. Då får man en bra spridning av dödande spray. Du kan använda sprayen på det mesta för att döda virus.

Skydda dig året om

Glöm bort apotekens handsprit. Om du vill ha ett bra skydd kan du även prova en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Fyll på lageret så att det inte tar slut, nu behövs det mer än någonsin. Detta måste du ha hemma. Prova på en liten yta först innan du sprayar överallt.

bästa

Gör ytdesinfektion någon skillnad?

Ja, det kommer att göra skillnad om du blir bra på att hålla dina händer och ytor rena med bra produkter för ytdesinfektion. När folk tar på ytor så för man kanske coronaviruset vidare. Det problemet minskar om du har rena händer.