Du vet väl att coronaviruset är en pandemi?

Ryssland var inte vår fiende ändå. Coronaviruset är en typ av pandemi som kan visa sig vara väldigt dödlig. Det kan vara svårt att skydda sin nära mot en helt ny typ av sjukdom som coronavirus innebär. Det finns mycket som kan göras i förebyggande syfte.

Först av allt, förbättra ditt immunförsvar med 1 gram (eller 2) C-vitamin per dag. Ester-C ger bäst resultat. Genom att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat sparar du hundralappar.

Just nu har vi en pandemi som kräver god handhygien

Både bakterier och virus smittar lättare via händer som inte är rena. Vi glömmer att vi rör ansiktet. Om vi har virus händerna och för dem till ansiktet eller munnen finns det risk för att vi får coronavirus.

Coronavirusdödande

Handtvålar är viktiga verktyg under en pandemi. Handsprit hjälper inte. Du behöver inte vänta på nya leveranser av handsprit från apoteket!

Det finns virus som överlever handspriten. Handspriten tvättar bort det naturliga fettet i huden.
Då kan bakterierna slå till. Händerna är inte rena bara för att du använt handsprit. Om du smittas av en vanlig sjukdom först för att sedan få corona, kan dina symtom bli mycket värre.

Om man använder handsprit under lång tid så kan man få sår. Smittstopp är ett exempel på en bra katjonisk handdesinfektion.

Många uppskattar även en bakteriedödande handtvätt. En antibakteriell tvål är effektivare mot bakterier än en vanlig tvål. Många väljer att ha en antiseptisk tvål i köket.

Just nu kan de vara svåra att få tag i men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din interaktion med andra människor

Vi måste vara extra försiktiga nu när det råder en pandemi. Vi måste försöka att hålla smittan nere.

Om alla håller sig till reglerna kan vi besegra pandemiN fortare. Stoppa Coronaviruset Det har vi sett i flera länder där man tog krafttag och till och med låste in städer från resten av landet för att hindra smitta att sprida sig.

Under en pandemi är det inte läge att boka in fester, möten och annat där det kommer att röra sig många människor. Det är svårt att stoppa coronavirus då det sprids via luften. Många tror att det bara är dem med influensasymtom som smittas men så är det inte.

Så gör du för att desinficera ytor

Du kan oftast köpa ytdesinfektion i affären. Det kan vara en bakteriedödande spray som är säker att använda på allt från dörrhandtag till frukt. Det kan hjälpa dig att klara dig genom en svår pandemi.

Var noga med vad du beställer hem. Ytor av plast är coronavirusets favorityta. Någon kan ha hostat eller nyst på en produkt som du har köpt.

Gör matinköp mer sällan!

Alla har olika sätt att hantera en pandemi på. Ju oftare du går ut desto mer exponeras du för coronavirus. Försök att handla mindre ofta. Helst med engångshandskar mellan dig och kundvagnen.

När du går och handlar är det också klokt att bära handskar. Ta med dig en antibakteriell spray som du använder till exempel på ratten när du plockar av dig handskarna för att köra hem i bilen. Det fungerar bättre än handsprit.