Har du provat Pommac?

Att dricka läsk i blindo är kul. Du kan prova det när du vill fira någonting. Använd smakessensen för Pommac-läsk. Pommac, Champis och tuttifrutti det smakar ju ganska lika.

Kanske vet du inte hur det egentligen ska smaka? Men spelar det någon roll? Om man gillar smaken så är det väl bara att köra?

Många känner igen smaken av Pommac

Det är faktiskt så att många känner igen Pommac i blindtest. Det här är en smak, och en doft, som är lätt att känna igen. Men du behöver inte köpa Pommac i flaska.

Du kan lika gärna köpa läskkoncentrat och använda för att göra egen läsk. Om du vill köpa champis hos allt-fraktfritt.se så ska du leta efter Fruktis.Det är Aromhuset som är tillverkare.

Du kan göra Pommac och Champis hur du vill. Välj fritt. Du kan blanda som du vill med koncentrat. Du kan anpassa smaken med koncentraten. Du kan också styra mängden kolsyra.

Aromhuset får klart bäst resultat på sina läskkoncentrat. De har varit i branschen i tre decennier. Stora tillverkare som Sodastream och AGA kan inte vara med för varuhusen kräver så låga priser att enda möjligheten är att använda billiga sötningsmedel och ingredienser.

Vikingsoda kuppade sina koncentrat. De valde att konkurrera med Aromhuset. När de etablerat sin försäljning skar de ned på produkterna.

Aromhusets läskkoncentrat har 80 % lägre sockerhalt i sina produkter. Blanda koncentratet enligt 1 + 7. Blandningen är så koncentrerad att det endast behövs någon deciliter av koncentratet.

Det ger mycket smak

Smaksatt vatten är godare än många av de läskedrycker som säljs idag. Det blir mindre socker men samtidigt mer smak. Därmed så kan man också säga att det faktiskt är nyttigare att göra egen läsk. Julmusten till trots.

Men som om det inte räckte med det har Aromhuset maximerat smakerna i sina vanliga varianter. De innehåller bara 20 % socker mot den vanliga läsken som säljs i butik. För att motverka det socker som finns kvar adderar man kostfibrer.

Det ger samma effekt som gör att frukt är nyttigt medan juice är en onyttig sockerbomblösning med smak. Frukten innehåller ju kostfibrer.

När du har en läskmaskin som till exempel en Sodastream så får du många val. Med den kan du tillverka Pommac. Det kan vara roligt att prova.

Vi har varit stora på läsk i Sverige. När nära nog resten av världen hade 4-5 smaker fanns här bryggerier med 30 smaker. Vi kan än i Sverige. Trots att Pripps numera är uppköpt av danska Carlsberg.

Kombinationen päron och citron ger sockerdricka. Du kanske känner till att Saturnus var tidigt ute? Smaken lever vidare genom Aromhuset.

De största konkurrenterna idag är Champis och Pommac. Det är en fruktchampagne och läsk på samma gång. Alla känner inte till att Champagne är ett vindistrikt. Som läskkoncentrat är Champis omdöpt till Fruktis.

Fruktsoda utan lime och citron är ingen fruktsoda Drickan finns överallt men Pripps var nog bäst ändå. Merri spelar inte ens i samma liga.

Julmust är en annan svensk klassiker. Det finns många olika varianter av cola men Coca cola är nog den mest kända. Men Cuba Cola slog ut Coca Cola i blindtester.

Grape Tonic är ytterligare ett svenskt varumärke av rang. Från början såldes läsk endast på apotek, när bryggerierna tog över blev varumärket Apotekarnes ett lyckokast. Vi kan tacka Pripps för mycket.

Så testar du läsk

Sprid ordet om blindtest och bjud in dem som vill vara med. Be dem att blunda. Du bjuder sedan på tre olika sorters dricka. Tala om vad drickat heter.

Om smakerna är lika varandra blir det extra kul. Låt alla smaka. När alla har smakat så får de leverera sin dom.

Berätta facit när alla svarat. De flesta kan nog sätta Pommac men de andra smakerna blir det värre med. Gör det hela till en tävling och låt flera vara med. Du kan ha en flaska läsk som förstapris.

Du kan ju alltid skippa testet och bara duka fram Pommac och Champis. Det kommer att bli både kul och gott.