Hjälper handsprit mot en pandemi?

Virus är många till antalet. Coronavirusets struktur är helt unikt. På så vis är det lättare att döda. Handsprit är dock inte den bästa skyddsmetoden i detta fall.

desinfektion

Det är viktigt att bedöm en pandemi på rätt sätt. Håll alltid en god handhygien. Med rätt typ av desinfektion kan du skydda dig på rätt sätt och förhoppningsvis undvika att bli sjuk.

Ska man välja tvål eller handsprit?

Det är lätt att tro att handsprit skyddar vid en pandemi. Svaret är enklare än du tror. Om vi ser på tvål så är det så att tvålen angriper virusets hölje. Oftast räcker det med att använda vanlig tvål och vatten.

De flesta ur vårdpersonalen rekommenderar ju handtvätt före handsprit. Dock är det sant att handsprit kan neutralisera vissa virustyper. Då det inte är en garanterad metod så ska du inte välja det som förstaval.

Handsprit och handtvätt har ungefär samma verkan mot coronaviruset. Men det finns kritik mot handspriten och det är många som menar att du bör använda en annan typ av handdesinfektion och ytdesinfektion om du vill få riktigt god effekt.

Handdesinfektionen måste vara alkoholfri

Det är inte ovanligt att man inte får den effekt som man tänkt av handsprit. Handsprit måste gnuggas in för att vara verksamt. Om du inte gör det blir inte handspriten antibakteriell.

Du kan prova specialtvålar också. Välj rätt desinfektion för att få ett bra virusskydd

Det är inte säkert att desinfektion med handsprit fungerar om du är förkyld. Alla medel har olika verkan. Vid pandemier är det viktigare än någonsin att ha ett fullgott virusskydd.

Se desinfektion som din räddare i nöden

Det är inte bara då du upplever influensa symtom som du ska sätta in bättre desinfektion. Om du är van vid att alltid använda handtvål då du går på toaletten är det en mycket bra start. Du får ett virusskydd som är konstant uppdaterat helt enkelt.

Desinfektion

Det är inte ovanligt att man struntar i att tvätta händerna efter ett toalettbesök. Det är vanligt att resonera att det inte behövs om man ändå inte rör vid sig själv. För att begrensa smittspridning till andra rum bör du ändå tvätta händerna.

Ett bra virusskydd kommer inte gratis

I början hette det att corona inte var värre än en vanlig influensa. De som blickade söderut och såg vad som hände i Italien insåg dock att det var fråga om något mycket allvarligare.

I dessa allvarlig fall hjälper det knappast med antibakteriell tvål. Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du använda den på alla ytor där du tycker att det behövs. Då får du ett komplett virusskydd.

Se till att du bara använder dig av säkra och beprövade produkter

Nöjer du dig med att köpa apotekets handsprit? antibakteriell Det är inte säkert att det är sant. Det är inte säkert att handspriten biter mot virus. Det är lätt att vaggas in i en falsk trygghet gällande virusskydd.

Bra skydd handlar om mer än bara bakterier och virus. Du vill ju inte använda ett handdesinfektionsmedel med alkohol som är så starkt att det skadar din hud. Prova med produkter som du faktiskt tål att använda. Särskilt inte om du ska applicera ofta.

Du vet väl att vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion fungerar lika bra som antiseptisk tvål. Smittstopp och Forte handdesinfektion kan du köpa på nätet. Använd det till dina händer.

Frukt, grönsaker och matvaror kan sprayas med kolloidalt silver och ätas när det torkat. Det betyder att du kan äta det som du annars skulle behövt slänga.

Spray för desinfektion kan användas när som helst på året. Den kan behövas då och då.
Vi vet ju av vana att man måste gnida in med tvål och då blir den mycket effektivare att använda. Du kan välja sprayer också.

När ska du vara extra noggrann?

Vänta inte tills du har influensa. Om du redan nu tvättar händer noggrant så behöver du inte använda handsprit.

Du behöver inte använda handsprit för att bli av med virus. Utöver en bra antiseptisk tvål som du använder regelbundet kan du använda en bakteriedödande spray som ger dig ett skydd mot pandemi såväl som andra typer av bakterier och virus.

Du kan desinficera händerna på ett skonsamt och effektivt sätt

Om du använder alkohol på händerna så slits de mycket. Då kan du få sår på huden. Det kan göra väldigt ont.

Öppna sår är virusets bästa vän. Det bör du komma ihåg när du funderar på om du ska använda dig av handsprit som skydd mot en pandemi eller vanlig influensa. Smittstopp, Forte och Pandemstop har blivit en riktig storsäljare just nu. Dessa medel återfuktar huden så att den inte torkar ut.