Hur kan vi skydda oss mot coronavirus på jobbet?

Är du en av dem som måste jobba mitt under brinnande coronavirus? Du kan få skydd mot coronavirus även på jobbet. Alla lovar guld och gröna skogar och det är inte säkert att det fungerar.

Gå inte på myten om att handsprit är ett bra skydd mot coronavirus.

desinfektion

Det är en missuppfattning att handsprit är det bästa medlet för handdesinfektion. Det ledde i början av pandemin till att folk köpte slut på handsprit från apoteket. Trots det är vanlig handtvätt en mycket effektivare metod.

Det har visat sig att handtvålen är ett effektivt vapen mot coronavirus. Glöm alkoholprodukter. Sprit är för svagt mot vinterkräksjukan.

Du kan få torr hud av handsprit. Spriten tar bort alla naturligt förekommande bakterier. Bakterier har utvecklat en resistens mot handsprit.

Det torkar även ut händerna. Porerna förlorar fettet. Ofta leder det till att händerna torkar ut. Handsprit innehåller en massa kemiska ämnen.

Handdesinfektion är bäst vattenbaserad och katjonisk, dessa dödar alla virus på huden och är milda.

Köp inte mer handsprit, det behövs inte. En antiseptisk tvål, som tex. Många rekommenderar produkter som Smittstopp för att bekämpa corona.

Använd en bakteriedödande tvål

Tvätta händerna även på jobbet. Du kanske är noga men dina kollegor kan slarva. Man vill ju inte tjata om pandemin hela tiden.

Genom att ställa ut bakteriedödande tvål i kök och på toaletter kan du få fler att ta detta viktiga steg. bakteriedödande medel Alla måste hjälpas åt om vi ska kunna lösa detta.

Så enkelt är det att använda antibakteriell spray för ytdesinfektion

Det är mycket viktigt att desinficera händerna med rätt typ av handtvål för att få ett gott skydd mot coronavirus. Du måste vara uppmärksam och försiktig. På jobbet måste du vara extra försiktig då du inte kan kontrollera exakt hur andra omkring dig sköter sin handhygien.

Den antibakteriell sprayen kan användas på dörrhandtag och datormöss. Din insats kommer nog att uppskattas av dina kollegor. När du har tvättat händerna bör du ta med dig din bakteriedödande spray och spraya med den innan du tar i ett handtag.

Antibakteriell handdesinfektion finns även som spray. Så tar du hand om svåra bakterier. Det här kan fungera mycket bra då du köper en produkt som är särskilt till för att ta kål på coronavirus.