Med riktigt bra antibakteriell handtvål får du effektiv handtvätt

Kom ihåg att tvätta händerna i dessa tider. En bra handtvål ger dig ett bra virusskydd. Pandemin har öppnat upp ögonen på folk, nu inser man att handtvätt är viktigt.

Handsprit står fortfarande högt i kurs hos många, men det räcker inte.

Svenskar har bunkrat handsprit i flera månader. Många apotek sålde slut på handsprit. Men faktum är att handspriten kanske inte alls fungerar.

Handspriten är inte ens särskilt effektiv till exempel mot vanlig förkylning. Om du vill ha rena händer för att skydda dig mot virus och bakterier är det bäst att praktisera korrekt handtvätt. Vårdpersonal har känt till det i många år.

Bli inte sjuk – använd handtvål

handdesinfektion

Den antibakteriella tvålen kan döda de flesta smittor. En antibakteriell tvål kan vara alkoholfri. En bakteriedödande tvål är oftast skonsammare än alkogel. Allt fler har fått upp ögonen för Smittstopp handtvål.

Kommer du ihåg rutinerna för handtvätt? Tvålens kvalitet är av avgörande betydelse. Det är viktigt att skölja händerna.

Det är också viktigt att tvätta händerna regelbundet. Ta för vana att använda handtvål efter varje toalettbesök. Om man har varit ute så måste man tvätta händerna när man kommer in. Köp gärna hem mycket tvål som du kan använda länge. Chansen ökar för att man kommer ihåg det.

När får du smitta på dina händer?

Man borde fundera på den frågan oftare. antiseptisk tvål Det handlar ju inte bara om att ha en bra handtvål och om att använda den på rätt sätt.

Tänk också på att använda bakteriedödande medel. Men du får inte glömma att använda bra handdesinfektionsmedel. Tänk på hur du kan förbättra ytdesinfektionen.

Umgås med så många som du kan även i dessa tider. Tänk på att du kan bli sjuk om du umgås med andra som är sjuk. Det är viktigt att regelbundet använda handtvål som handtvätt.

Tänk på att tvätta händerna

Visst är en handtvål bra men bäst effekt får vi om alla hjälps åt. Köp därför hem både spray och tvål. Se även över lagret på jobbet.