Ska du använda handsprit för att skydda dig mot pandemi?

Nya virus dyker upp hela tiden. Coronavirusets struktur är helt unikt. Virustyper av den sorten är lättare att utrota. Men ska du använda dig av handsprit för att inaktivera viruset eller bör du se på någon annan form av desinfektion?

antiseptisk

Många drabbas av panik vid pandemi utbrott. Många ser detta som en ursäkt för att ha en god hygien för stunden. Genom att tänka på hygienen minskar du risken att insjukna i olika sjukdomar.

Ska man välja tvål eller handsprit?

Att handsprit dödar allt är fortfarande en populär uppfattning, men medlet är verkningslöst vid en pandemi. Det är enkelt. Virus omges oftast av ett hölje som tvål kan angripa. Oftast räcker det med att använda vanlig tvål och vatten.

Om du tvättar händerna ofta så kan du glömma handsprit. Handspriten kan bryta ner proteinstrukturerna som finns i coronavirus och det gör att det inte längre är verksamt. Det är inte en hundraprocentig metod.

Oavsett om du använder handtvål mot coronavirus eller kör på handdesinfektion med handsprit kommer du att få liknande effekt. Många kritiserar handspriten och menar att det finns bättre alternativ på marknaden.

Handdesinfektion utan alkohol ger ett bra resultat

Det som många missar är att handsprit inte alltid fungerar som tänkt. Handsprit måste gnuggas in för att vara verksamt. Då kan det hända att du inte för önskad effekt.

Du kan prova specialtvålar också. Välj en typ av desinfektion som fungerar väl som virusskydd

Det är inte säkert att desinfektion med handsprit fungerar om du är förkyld. Alla medel har olika verkan. Vid pandemier är det viktigare än någonsin att ha ett fullgott virusskydd.

Se desinfektion som din räddare i nöden

Det är inte bara då du upplever influensa symtom som du ska sätta in bättre desinfektion. De som brukar tvätta händerna regelbundet har redan vanan inne. På så sätt får du ett virusskydd på köpet.

cononavirus

När du tvättar händerna så håller du bakterier och virus borta. Det är vanligt att resonera att det inte behövs om man ändå inte rör vid sig själv. Det är ändå lätt hänt att föra med sig bakterier ut från badrummet.

Du måste göra vad du kan för att få ett bra virusskydd

När vi drabbades av coronaviruset i Sverige var det många som trodde att det rörde sig om något som kan liknas vid influensa. Italien drabbades mycket hårt och har hittills haft fler dödsfall än Sverige.

Coronaviruset kräver dock att vi är extra noga med våra rutiner. Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du använda den på alla ytor där du tycker att det behövs. Det ger ett virusskydd på flera sätt både i hemmet och på arbetsplatser.

Produkterna som du använder måste vara både säkra och effektiva

Fall inte för handspritens lockelser. beställa handsprit Så är det inte. Det är inte säkert att handspriten biter mot virus. Kanske överskattar du då hur bra virusskydd som du egentligen har.

Säkerheten handlar inte bara om att dina händer blir rena från virus och bakterier på riktigt. Du vill ju inte använda ett handdesinfektionsmedel med alkohol som är så starkt att det skadar din hud. Desinfektionssprit som bränner hål i huden är inte att rekommendera. Var särskilt uppmärksam på det om du använder produkten ofta.

Vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion kan vara minst lika bra som andra preparat. Produkter som Smittstopp och Forte handdesinfektion finns på nätet även om de är slut i andra butiker. Det är en produkt för dina händer.

Frukt, grönsaker och matvaror kan sprayas med kolloidalt silver och ätas när det torkat. Spraya på produkten och undvik att ha dem i karantän.

Spray för desinfektion kan användas när som helst på året. Köp den så att du har den hemma.
Vi har ett mycket bättre förhållningssätt till användandet av tvål. Om du vill ha ett smidigt alternativ så kan du använda antibakteriella sprayer.

När ska man använda handdesinfektion?

Om du redan har symtom från virus så har du väntat för länge. Om du har för vana att alltid tvätta händerna noga med handtvål behöver du inte bli upprörd när det inte finns handsprit på apoteket.

Det finns alkoholfria varianter som är mycket bättre än handsprit. Det finns massor av produkter som du kan använda vid en pandemi.

Du kan desinficera händerna på ett skonsamt och effektivt sätt

När du använder alkohol som desinfiktionsmetod så torkar det ut händerna. Huden blir så torr att du får sår. Det är inte särskilt behagligt.

Om du har sår så kan virus ta sig in den vägen. Det är viktigt att tänka på innan du börjar att använda handsprit vid en pandemi. Vattenbaserad handdesinfektion som Smittstopp, Forte och Pandemstop är dödar alla smittämnen och coronaviruset. Medlen håller huden len så att den inte torkar ut.