Verkar handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Att vi känner skräck för den pandemi som coronaviruset står för är inte konstigt. Även om du själv inte tillhör riskgruppen för att dö av coronavirus har du säkert familj och vänner som tillhör denna grupp. Det är anledning nog till att använda bra handdesinfektionsmedel som skyddar både dig och de som finns i din närhet.

Du måste skydda dig själv och andra runt om dig

Men coronaviruset kan vinner ofta över handspriten. Sjukdomen drabbar alla på olika sätt.

Det är obehagligt att sprida smitta. Då måste vi vara extra noggrann med handdesinfektion. HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan användas på ett sådant sätt så att smittan begränsas.

Vet du vilken sorts handdesinfektionsmedel du använder?

Myten om handsprit lever kvar. Många virussorter överlever en handspritning. Spriten tar inte många av våra vanligaste virus. Det kan hända att vattenbaserad handdesinfektion fungerar bättre.

Se efter om du har en antiseptisk tvål i köket. Det är viktigt att det är en bakteriedödande tvål som samtidigt är skonsam mot dina händer. En antibakteriell tvål bör finnas på alla platser där du kommer att tvätta händerna.

influensa

Desinfektionssprit är inget du behöver i ditt hem. handdesinfektion dax Spring inte till apoteket för att köpa mer handsprit. Du kan klara dig mot bakterier och virus med en riktigt bra tvål som kommer att fungera utmärkt som handdesinfektionsmedel.

En vattenbaserad handdesinfektion är lika effektiv som andra alternativ då den dödar alla virus.

Det som känns starkt är inte alltid bästa vapnet mot coronavirus

Det behöver inte vara det bästa alternativet mot coronavirus. Risken är stor att du får sprickor i händerna. Var särskilt uppmärksam på om du spritar ofta. Handskar kan erbjuda ett bättre virusskydd.

Brukar du använda ytdesinfektion?

Om du har en bra antibakteriell spray hemma så får du ett extra skydd. Virus finns oftast på dörrhandtag. Om du är utomhus så kan du öppna dörren med foten. Använd handskar.

Inomhus kan du använda sprayen som ett komplement. Då vet du att du är skyddad. Se till att du har en flaska med antibakteriell spray på smarta ställen där den kommer till användning.

Du kan även använda sprayen som en bra ytdesinfektion. Med den kan du spraya allt som kommer in i ditt hem från affären innan du ställer varorna på hyllor och i kylskåpet.